Reflectielust het menselijke verlangen om ervaringen te begrijpen

Ontwerpatelier verwijderd

Inrichting van het atelier met gereedschappen en beelden
De atelierruimte in Amsterdam Zuidoost
Inloggen deelnemers Ontwerpatelier

Zijn er nieuwe hulpmiddelen te bedenken, waarmee anderen hun onbegrijpelijke ervaringen kunnen onderzoeken?

De deelnemers in het Reflectielust Ontwerpatelier zijn geboeid door die vraag en gebruiken het als uitgangspunt voor hun activiteiten.

Activiteiten van de deelnemers

De onderzoekers en vormgevers die meedoen in het ontwerpatelier, zijn gewend om in creatieve processen toe te werken naar een tastbaar eindresultaat, zoals een gebruiksvoorwerp, een spel, een fotoserie, een beeld, een boek of een maquette.

Zij gebruiken hun kennis en verbeeldingskracht bij drie activiteiten in het atelier:

  1. Zij analyseren wat er in ons gebeurt wanneer we te maken krijgen met een onbegrijpelijke ervaring. Dit doen ze door bijvoorbeeld te praten met mensen die daar middenin zitten, of door zich te verdiepen in de krachten die onze ervaringen vormen.
  2. Ze ontwerpen nieuwe hulpmiddelen waarmee anderen hun onbegrijpelijke ervaringen kunnen onderzoeken. Daar maken ze proefmodellen van.
  3. Ze presenteren de proefmodellen van de hulpmiddelen en testen die uit bij eindgebruikers. Eén van de omgevingen waarin ze dat doen, is het experimentele Gebouw Reflectielust verwijderd.

Ontwerpvrijheid staat centraal in deze activiteiten. Alleen dan kunnen nieuwe hulpmiddelen ontstaan die recht doen aan de grote verscheidenheid aan menselijke ervaringen.

De vaste projectcoördinator in het ontwerpatelier is Lex Meijer.

Wil je meedoen?

Sluit jouw vaardigheid of kennis aan op één van de activiteiten in het ontwerpatelier? En lijkt het je interessant om mee te doen? Vul dan onderstaand formulier in.

Stichting Reflectielust gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Lees daarover in onze Privacyverklaring verwijderd.

Velden met een * zijn verplicht.

[contact-form-7 id=”4413″ title=”Ontwerpatelier belangstellingsformulier”]