Reflectielust het menselijke verlangen om ervaringen te begrijpen

Gebouw Reflectielust verwijderd > Conflictspel (ontwerp)

Totaalbeeld
De speeltafel, op ware grootte

Conflicten in beeld brengen

Met dit spel breng je een conflict op een ruimtelijke manier in beeld. Je verplaatst de spelelementen en zoekt zo antwoord op vragen als: Hoe ziet de omgeving van het conflict er uit? Waar staan de betrokkenen? Kan de omgeving van het conflict veranderd worden? Veranderen daardoor de standpunten van de betrokkenen? Je kan dit spel alleen of samen doen.

Close-up
Tekening van situering
Locatie van Conflictspel in Gebouw Reflectielust verwijderd

Hier kan een bezoeker de spelelementen verplaatsen

Details
Het conflictspel heeft twee formaten. Enerzijds een speeltafel van 80 cm hoog waar je omheen kan staan, met elementen die eenvoudig te verplaatsen zijn. Anderzijds een speelruimte waar je middenin staat, met grote, draagbare boomstammen van 3,5 meter hoog. De speeltafel en de speelruimte verwijzen naar elkaar en kunnen tegelijkertijd gebruikt worden.
Tekening van relatie tot de omringende hulpmiddelen
Conflictspel tussen de andere hulpmiddelen op de 2e verdieping.

_Resultaat?

Na afloop van het spel heb je een duidelijker beeld van het conflict, de standpunten van de betrokkenen en de veranderingen die daarin mogelijk zijn.

Verder met de rondleiding door het gebouw

Bekijk het volgende hulpmiddel:

Totaalbeeld van het hulpmiddel
Tussen de ruimtes

Wie maakt de hulpmiddelen?

Gebouw Reflectielust bevat nieuwe hulpmiddelen om ervaringen te onderzoeken. Ze worden gemaakt in het Ontwerpatelier verwijderd dat daar speciaal voor is opgericht.

Ontwerpatelier in Amsterdam Zuidoost

Reageren?

Heb je vragen over de functie of de vorm van Gebouw Reflectielust? Of heb je er eigen ideeƫn over? Projectcoƶrdinator Lex Meijer hoort zulke reacties graag. Stuur hem een bericht via Contact verwijderd.