Reflectielust het menselijke verlangen om ervaringen te begrijpen

Gebouw Reflectielust verwijderd (ontwerp)

Fotocollage met details van de hulpmiddelen in het gebouw

Het experimentele Gebouw Reflectielust bevat nieuwe hulpmiddelen om persoonlijke ervaringen te onderzoeken. Wanneer en hoe gebruik je het? Bekijk het gebouwontwerp.

Tekening van het totaalbeeld van het gebouw

Functie van het gebouw voor de bezoekers

Iedereen heeft wel eens een persoonlijke ervaring die niet direct te begrijpen is. Bijvoorbeeld een verwarrende gebeurtenis die je overkomt, raadselachtig gedrag dat je ziet, of een vreemde stemming die je voelt.

Soms wil je zo'n ervaring onderzoeken. De hulpmiddelen in Gebouw Reflectielust ondersteunen dat.

Stap voor stap een ervaring onderzoeken

Wanneer je een onbegrijpelijke ervaring onderzoekt, doe je dat in een aantal stappen, of anders gezegd: in een reflectieproces. Het ontwerp van Gebouw Reflectielust houdt daar rekening mee.

1. Jouw concentratie opbouwen

De objecten en ruimtes op de begane grond helpen je eerst om jouw concentratie op te bouwen. Je richt jouw aandacht helemaal op de ervaring die je niet begrijpt, en je bereidt je voor op het onderzoek ervan.

Fotocollage met details van de hulpmiddelen op de begane grond

2. Jouw ervaring onderzoeken

Daarna kan je jouw ervaring gericht onderzoeken op de verdiepingen van het gebouw. Je gebruikt het hulpmiddel dat het beste bij jouw onderzoek past, bijvoorbeeld over: sociale uitwisseling, schaamte, afscheid, of leiderschap.

Fotocollage met details van de hulpmiddelen op de verdiepingen

Ga mee in de rondleiding door het gebouw

Wil je meer weten over de nieuwe hulpmiddelen en het gebouwontwerp? Loop eens langs de ruimtes. Je kan beginnen op de Begane grond.

Tekening van de begane grond van Gebouw Reflectielust

Wie maakt de hulpmiddelen?

Gebouw Reflectielust bevat nieuwe hulpmiddelen om ervaringen te onderzoeken. Ze worden gemaakt in het Ontwerpatelier verwijderd dat daar speciaal voor is opgericht.

Ontwerpatelier in Amsterdam Zuidoost

Reageren?

Heb je vragen over de functie of de vorm van Gebouw Reflectielust? Of heb je er eigen ideeƫn over? Projectcoƶrdinator Lex Meijer hoort zulke reacties graag. Stuur hem een bericht via Contact verwijderd.